En podcast/blogg om enkla tips för att få ett bättre ekonomiskt liv. Länkar som förekommer i blogginlägg är sponsrade samt innehåller affiliatelänkar. Vill du bli ekonomiskt oberoende så är det en bra start att börja med avsnitt #001.onsdag 14 december 2016

Vatten #006

Man väljer själv om man vill klicka på affiliatelänkar, jag tycker det är bra produkter, du väljer själv om du vill köpa något.

Det finns flera anledningar till att vi borde köpa en vattenflaska som vi fyller på med vanligt kranvatten istället för att köpa vatten i butiken.

Det är miljövänligare om ni fyller på era flaskor med kranvatten, det blir mindre transporter samt mindre plastflaskor i naturen.

Svenskt Vatten har skrivit att 1000 liter kranvatten betalar du samma pris för som om du köper 1 liter vatten för i butiken.


Det billigaste vattnet jag kan hitta när jag söker på internet kostar 5,97kr per liter exklusive pant.
En liter från kranen kostar ca 4 öre.

Om du köper en liter varje dag under 1 år i butiken så betalar du 2179kr. Om du istället köper en vattenflaska och fyller upp den varje dag så kommer du betala 14,60kr för vattnet. Du kan alltså spara upp till 2164,45kr om du fyller på din vattenflaska.

Gillar du kolsyrat vatten?
Det billigaste jag hittar kostar 3,30kr per liter exklusive pant.
Det är billigare att köpa färdigt kolsyrat vatten i butiken istället för att köpa sig en kolsyremaskin, när vattnet kostar 3,30kr per liter. Den kolsyrepatron jag hittar kostar 299kr och räcker till ca 60 liter, det ger dig ett pris på 4,98kr per liter + 4 öre för vattnet i kranen.

Om det kolsyrade vattnet du köper kostar mer än 5,02kr per liter, då är det värt att investera i en kolsyremaskin. Då kommer du spara pengar på det.

Tänker du däremot på miljön - då ska du köpa dig en kolsyremaskin och patroner då det är bättre för miljön.

I Sverige så har vi riktigt bra och rent vatten, utnyttja det samtidigt som du sparar pengar.

Mvh William Teodorson, Veckans Förslag.
Kom ihåg att börja prenumerera på Veckans Förslag på iTunes, Acast eller SoundCloud och följ oss på sociala medier Facebook, Instagram samt Twitter så ni tar del av mer bra tips varje vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar