En podcast/blogg om enkla tips för att få ett bättre ekonomiskt liv. Länkar som förekommer i blogginlägg är sponsrade samt innehåller affiliatelänkar. Vill du bli ekonomiskt oberoende så är det en bra start att börja med avsnitt #001.onsdag 21 december 2016

Godis #007

I detta inlägg så har jag länkat till olika typer av godis, man väljer själv om man vill köpa eller inte. Affiliatelänkar är sponsrade.

Enligt SVT så äter vi i Sverige 16 kilo godis var per år. Det bidrar till både sämre hälsa samt sockerberoende, men det jag ska ta upp här hur mycket pengar du skulle spara om du inte köpte något godis alls.

Ett kilo godis kostar 79,95kr i butiken där jag handlar, så det är det vi kommer utgå ifrån i beräkningen.

Om du äter enligt snittet så kommer du betala 1279,20kr per år för godis. Det är vad du skulle spara om du skulle sluta med det helt.

Om man vill fortsätta äta godis, då kan man förslagsvis ta hälften så mycket och ändå ha fredagsmys, du kommer ändå spara 639,20kr per år som du kan göra andra saker för.


Mvh William Teodorson, Veckans Förslag.
Kom ihåg att börja prenumerera på Veckans Förslag på iTunes, Acast eller SoundCloud och följ oss på sociala medier Facebook, Instagram samt Twitter så ni tar del av mer bra tips varje vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar