En podcast/blogg om enkla tips för att få ett bättre ekonomiskt liv. Länkar som förekommer i blogginlägg är sponsrade samt innehåller affiliatelänkar. Vill du bli ekonomiskt oberoende så är det en bra start att börja med avsnitt #001.onsdag 23 november 2016

Matlåda, spara upp till 18720kr per år! #003.

Det finns många bra sätt att spara pengar på, att ha med sig en egen matlåda till jobbet är ett av dom.

Ett förslag är att man börjar med att köpa sig en matlåda, det finns andra alternativ, jag har länkat till ett stort urval, man väljer själv om man vill investera i en matlåda där.

Ta en dag i veckan då du lagar 2 olika maträtter som du lägger i dina matlådor, du kanske börjar med 1-2 st, eller du kanske går all-in och startar med 5st.

Du kan även tänka på laga mat som går att frysa in med hjälp av dina matlådor, säg till exempel att du lagar såpass mycket mat att förutom att du har mat till för lunchen första veckan, att du till och med har lagat så mycket att du har matlådor till vecka nummer 2. Det innebär att du kommer spara ännu mer tid då du endast behöver laga lunchlådor 2 gånger i månaden.

Det är som ni många vet billigare att köpa maten i butiken och laga den själv än att köpa den ute, men hur mycket billigare är det? Konsumentverket gör varje år en beräkning.

Om en kvinna som är 18-30år lagar sin lunch hemma enligt konsumentverket så betalar hon ca 440kr per månad. En man som är 18-30år lagar sin lunch för ca 580kr per månad.

Om kvinnan eller mannen köper lunch ute så betalar hen ca 50-100kr styck vilket då blir 1000 - 2000kr i månaden.

Du kan alltså spara upp till 1560kr per månad på att laga lunchen hemma och ha med matlåda
På ett år kan du spara upp till 18720kr, under ett helt arbetsliv räknat från 19-67år så kan du spara hela 898560kr. 

Hur ofta har du med dig matlåda?

Mvh William Teodorson, Veckans Förslag.
Kom ihåg att börja prenumerera på Veckans Förslag på iTunes eller SoundCloud och följ oss på sociala medier Facebook, Instagram samt Twitter så ni tar del av mer bra tips varje vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar