En podcast/blogg om enkla tips för att få ett bättre ekonomiskt liv. Länkar som förekommer i blogginlägg är sponsrade samt innehåller affiliatelänkar. Vill du bli ekonomiskt oberoende så är det en bra start att börja med avsnitt #001.onsdag 30 november 2016

Handla smart, ät billigare. #004.

Det finns flera sätt att spara pengar på när du handlar mat. En del listade jag upp i podcasten igår. Jag sammanfattar dessa nu, eventuella länkar är endast förslag på produkter man kan investera i, man väljer själv om man vill göra det.

1. Planera inköpen efter vilken säsong det är och gör ordning en matsedel samt inköpslista för veckan.


2. Handla 1 gång i veckan, då blir det inte så mycket onödigt som man köper. Kom ihåg att ta med dina shoppingväskor. Lyssna på avsnitt 1 av podcasten så hör du hur mycket du kan spara.


3. Handla när du är mätt, då kommer du inte köpa så mycket godis eller annat onyttigt.


4. Bli medlem i butiken du handlar i för att kunna ha möjlighet till poäng samt rabattcheckar.


5. Jämför liter samt kilopriset när du handlar. Ett exempel är att 1 liter mellanmjölk (pris kontrollerat 15november 2016) kostar 8,50kr, medan 1,5 liter kostar 12,95kr. När man tittar på jämförelsepriset så ser man att man betalar 8,63kr per liter när man köper det stora paketet. Du betalar alltså mer pengar för mindre mängd mjölk, i detta fall 13 öre.
Du ser jämförelsepriset på samma etikett som priset för produkten.

6. Kom ihåg att du kan frysa in en del matvaror, så i de fallen ett stort paket är billigare att köpa så frys hellre in delar av det, eller laga lunch till dina matlådor.


7. Äter du bröd? Börja baka själv, du kan spara upp till 70% av vad brödet kostar att köpa i butiken.


8. Ifall du har tid, ta en titt i flera butiker när du väl ska handla, en del produkter är billigare i butik A medan andra är billigare i butik B.


Om du inte orkar eller har tid att ta dig till en matbutik, så kan du ta en titt på denna sponsrade länken som går till matkomfort.se, via den sidan så kan göra beställningar direkt hem till dörren. Smidigt, eller hur?

Mvh William Teodorson, Veckans Förslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar